Planificarea unei petreceri presupune pregatirea unui meniu adecvat care sa placa oaspetilor si, totodata, sa se incadreze in tendintele lor dietetice. Indiferent daca esti incepator in planificarea petrecerilor sau esti deja veteran, exista cateva platouri care nu trebuie sa lipseasca. Astfel, preparate cum ar fi hot dog-ul, salata de cartofi, pizza, salata de fructe sau un platou cu pui teriyaki, sunt alegeri inspirate pentru a introduce oaspetii in atmosfera si a-i face sa se simta ca acasa.
Pe langa acestea, insa, poti introduce si cateva preparate care sa scoata lucrurile din anonimat, condimentand masa cu ceva diferit fata de tratatiile obisnuite. Iata cateva dintre cele mai interesante mancaruri pe care le poti lua in considerare pentru a-ti surprinde placut invitatii.
Chiftele cu jeleu de struguri
Inainte de a reactiona, sa stii ca acest preparat a fost un hit puternic la petrecerile anilor ‘60. Jeleul pus peste chiftele face ca acest prepart sa fie dulce-acrisor-sarat si, totodata, confera platoului un aspect si o textura minunata. Cu siguranta ca multi vor cere reteta.
Sushi
Daca e sa fim sinceri, cei mai multi dintre noi nu au fost inca la o petrecere la care s-a servit sushi. Iar cei care au fost stiu ca este un preparat elegant, casual, aventuros si familial, extrem de usor de servit. Totodata, realizarea unui platou cu suhi nu este prea costisitoare. Ai nevoie de orez, otet de orez, alge marine, castraveti, avocado, un inlocuitor de crab si… imaginatie.
Tarte cu somon
Daca vrei sa adaugi un plus de eleganta mesei tale, sa stii ca vei da lovitura cu tartele cu somon. Aceasta optiune simpla, usor de preparat si de servit, are un aspect fantezist, este foarte gustoasa si arata si foarte elegant. Exista o multime de retete de tarte cu somon, asa ca ai de unde sa te inspiri. Desigur, daca nu agreezi somonul, poti face tarte cu alte ingrediente.
Boluri din paine
Daca ai servit deja la restaurant ciorba de fasole in paine, stii despre ce este vorba. Lucrul cel mai bun al bolurilor de paine este acela ca ele arata fabulos si pot functiona cu orice umplutura. Foloseste bolurile din paine, sau castroanele din paine, pentru a servi salate cu maioneza, salata de cruditati, salatele cu crabi, etc. Vei avea nevoie de painici rotunde (le poti face chiar tu sau le poti cumpara), suficient de inalte ca sa poti taia un capac si sa le scobesti.
Bezele cu ciocolata
Daca vrei un desert decadent si inedit, bezelele cu glazura de cicolata sunt ceea ce iti trebuie. Este de ajuns sa pui bezelele pe un bat de lemn, le inmoi in ciocolata topita si le glazurezi cu bombonele sau nuca de cocos maruntita. Este un desert care se poate servi usor, arata fascinant si, cu siguranta, va fi adorat de toata lumea.