„Pielea de căpșună” este o problemă frecvent întâlnită în rândul femeilor, dar care poate fi frustrantă, mai ales în perioada verii. Practic, constă în prezența unor mici pete roșii, la baza firelor de păr. Acestea apar, de cele mai multe ori, din cauza epilatului și pot fi deranjante atunci când vrei să porți fuste, rochii sau pantaloni scurți.
Noi ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a scăpa de acest aspect. Citește în continuare și vezi care sunt recomandările noastre.
Alege metoda de epilare potrivită
Una dintre principalele cauze pentru care apare „pielea de căpșună” este metoda nepotrivită de epilare, în special lama de ras. Aceasta poate să afecteze țesutul, să îl lase iritat și înroșit și chiar să provoace foliculită.
În schimb, poți încerca să găsești o metodă mai prietenoasă pentru pielea ta. De exemplu, un aparat de epilat poate fi o soluție eficientă, deoarece este conceput pentru a reduce iritațiile și a proteja pielea. De asemenea, tratamentele de epilare definitivă, cum ar fi laserul sau IPL-ul, pot reprezenta o opțiune bună dacă dorești să scapi de părul nedorit pe termen lung, fără să-ți mai faci griji pentru foliculită sau alte iritații.
Dacă ești mai rezistentă la durere, poți să optezi și pentru metodele tradiționale de epilare, cum ar fi ceara sau benzile depilatoare. Deși acestea sunt mai dureroase, au avantajul de a smulge părul din rădăcină și de a încetini creșterea lui.
Nu folosi un gel de duș iritant
După ce te-ai epilat, este important să îți protejezi pielea cât mai mult, pentru că este iritată și predispusă la mâncărimi și înroșire. Încearcă, așadar, pe cât posibil, să folosești un gel de duș care nu conține alcool sau parfum. Aceste ingrediente pot agrava iritațiile și pot cauza disconfort.
În schimb, optează pentru geluri de duș hipoalergenice sau pentru bebeluși, care sunt formulate pentru a fi mai blânde cu pielea sensibilă. Vei găsi numeroase variante de astfel de produse, atât în supermarketuri, cât și online. De asemenea, nu este nevoie să utilizezi mereu acest tip de gel de duș, ci doar atunci când pielea este proaspăt epilată și are nevoie de o atenție specială.
Exfoliază-ți pielea înainte de a te epila
Dacă nu vrei să te confrunți cu situații neplăcute, este important să te exfoliezi înainte de fiecare epilare. Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte și la eliberarea firelor de păr crescute sub piele. Poți folosi un scrub cumpărat din comerț, care este special formulat pentru a fi eficient și blând cu pielea sau unul făcut acasă cu ingrediente pe care, probabil, le ai deja în bucătărie. Zahărul, cafeaua sau mălaiul sunt excelente pentru a crea un exfoliant natural, deoarece granulele lor ajută la curățarea pielii fără a o irita excesiv.
Este important însă să eviți produsele exfoliante pe bază de sare. Deși sarea poate fi eficientă, are un potențial ridicat de a irita pielea. Dacă ai anumite răni deschise sau mici tăieturi, sarea poate provoca usturimi și mâncărimi, ceea ce va face experiența epilării mult mai neplăcută.
Hidratează-ți pielea după epilare
Nu doar procesul de epilare este important, ci și cel de îngrijire de după. Așadar, odată ce te-ai epilat și ai folosit un gel de duș fără iritanți, este necesar să îți hidratezi pielea. Astfel, vei combate uscăciunea ei și vei elimina posibilitatea de iritații, mâncărime sau disconfort.
Ai la dispoziție o gamă variată de produse hidratante din care poți alege: creme, loțiuni, unturi sau uleiuri. Este important să găsești un produs care să îți placă și care să îți hidrateze pielea cât mai bine. Fiecare tip de produs are propriile sale beneficii: cremele și loțiunile sunt, de obicei, mai ușoare și se absorb rapid, în timp ce unturile și uleiurile sunt mai emoliente și oferă o hidratare mai bună.
Efectul de „piele de căpșună” poate să afecteze o mare parte dintre femei. Menținând o rutină de îngrijire potrivită și urmând sfaturile de mai sus, vei putea să uiți de disconfortul de după epilare.
Sursă foto: Shutterstock