Multe femei s-au aflat de-a lungul istoriei în postura de a lua decizii vitale pentru țările pe care le conduceau. Dincolo de acest lucru, ele erau recunoscute și pentru frumusețea lor.
Cele mai citite articole
Iată care sunt reginele considerate cele mai frumoase din istorie:
- Nefertiti – A fost soția faraonului Amenhotep al IV-lea, cunoscut și sub numele de Akhenaten, și a domnit între anii 1379 și 1361 înainte de Hristos. Ea este celebră pentru frumusețea sa. De altfel, Nefertiti se traduce prin „frumoasa care vine”. În timpul domniei, Akhenaten și Nefertiti au dus o puternică reformă religioasă, promovând cultul unic al zeului soarelui, Aten. Egiptul a prosperat sub comanda lor, iar Nefertiti a avut un rol important. Istoricii au susținut că Nefertiti era, totodată, soacra și mama vitregă a faraonului Tutankhamon, ceva obișnuit în acele vremuri.
- Cleopatra – Este considerată nu doar una dintre cele mai frumoase regine din istorie, ci și una dintre cele mai cunoscute. Ea a fost regină a Egiptului începând din anul 51 înainte de Hristos și de numele său se leagă câteva amintiri impresionante. Ea a reușit să-i învrăjbească pe Iulius Cezar și Marc Antoniu, care s-au îndrăgostit de Cleopatra. Cu Iulius Cezar a avut un copil, în timp ce cu Marc Antoniu trei. Cât privește moartea sa, semnele de întrebare încă persistă. Cea mai întâlnită teorie este aceea că s-a sinucis într-un moment în care era urmărită de Octavian, fiul adoptiv al lui Iulius Cezar. În orice caz, Cleopatra rămâne un nume de referință. Drept dovadă, despre ea s-au făcut peste 50 de filme și seriale și s-au scris numeroase cărți. De asemenea, e un personaj important în mult jocuri. Printre cele mai cunoscute este Grace of Cleopatra, care poate fi accesat pe NetBet cazinouri online. Acest joc a fost lansat de compania EGT în 2015 și este inspirat din viața reginei, având printre simboluri inclusiv chipurile lui Iulius Cezar și Marc Antoniu.
- Regina Ana a Marii Britanii – I-a succedat lui William al III-lea al Angliei și al II-lea al Scoției. Ea a domnit timp de 12 ani, până la moartea sa, în august 1714. A avut însă numeroase probleme, atât în viața personală cât și în mandatul ca regină. Astfel, ea a murit fără să lase moștenitori în viață și a devenit ultimul monarh al Casei Stuart. A avut o căsătorie aranjată cu prințul George Al Danemarcei, dar cei doi au avut o relație foarte bună. A născut un copil mort în mai 1684, iar trei ani mai târziu a suferit un avort spontan. Tot atunci, soțul sau și împreună cu cele două fice au murit de variolă. De altfel, viața ei a fost marcată în continuare de astfel de episoade nefericite.
- Regina Maria a României – A trăit între 1875 și 1938 și a reușit să țină mereu capul de afiș în presa internațională, mai ales că a avut un rol important și în timpul Primului Război Mondial. Astfel, în timpul stabilirii Tratatului de Pace de la Paris s-a întâlnit cu președintele SUA, Woodrow Wilson, cu George al V-lea și cu premierul Franței, Georges Clenceau. Dincolo de aceste aspecte, ea a fost lăudată pentru frumusețea sa, dar și pentru implicarea în societate. Astfel, pe durata războiului ea a fost soră de caritate în spitalele militare, primind astfel și denumirea de „mama răniților”.
- Ecaterina a II-a a Rusiei – A condus cu succes Rusia între 1729 și 1796. Părerea generală este că Rusia a progresat enorm în mandatul său. Astfel, Ecaterina a II-a a Rusiei a schimbat legislația și a mizat intens pe promovarea culturii. Totodată, în perioada în care a condus țara a câștigat și două războaie cu Imperiul Otoman. Din acest motiv, rușii o apreciază enorm în continuare.