Ce vin se bea la fructe de mare?

Vrei să amplifici gustul special al fructelor de mare? Asigură-te că vei combina preparate pe bază de fructe de mare cu vinul potrivit!Dacă nu ești expert în vinuri și nu ai habar cum trebuie asociate cu preparatele culinare, iată un ghid cu principalele reguli pe care să le urmezi când asociezi vinul cu fructele de mare!Crab sau homar și Chardonnay
maine-lobster-plate-wine-724-1200x675.jpg
Crabul și homarul sunt ambele opțiuni delicate de fructe de mare. Când le combinăm cu note citrice și ierburi ușoare, Chardonnay-ul face cu adevărat minuni după o înghițitură dintr-un astfel de preparat.
  • Aciditatea strălucitoare, natura ușoară și caracteristica acestui vin de a susține gustul mâncării, sunt elementele care definesc reușita asocierii dintre Chardonnay  și preparatele cu crab sau homar.
Îți recomandăm în special Chardonnay-urile cu arome de unt, care se potrivesc cel mai bine cu savoarea, dulceața și gustul untos al homarului și crabului.Midii și Chiarandà
steamed-mussels-with-wine-and-saffron-mscs108_horiz.jpg
Alte crustacee care îi înebunesc pe iubitorii fructelor de mare sunt minunatele midii. Unii oameni s-ar putea feri de midiile în coajă, dar ratează unele gusturi deosebite.Important de știut este că aroma midiilor depinde de metoda în care sunt preparate. Sunt midii înmuiate într-un sos cu vin roșu sau alb și poate chiar într-unul cu carne.
  • Oricum ar fi preparate, este indicat să le mănânci având alături o sticlă de Chiarandà. Acesta este un vin alb sicilian, făcut din struguri Chardonnay, extrem de  delicat, care adaugă o aromă florală în contrast cu cea din midii.
Creveți și Chenin Blanc
Wine-and-shrimp-cajun-food-creole-Marti-Gras_shutterstock.jpg
Indiferent dacă ești un consumator de creveți în sos de cocos sau un iubitor al creveților în stil cajun, trebuie să faci o alegere la fel de versatilă și când vine vorba de vinul cu care să servești creveții.Un vin din soiul de struguri Chenin Blanc este un vin care se adaptează perfect la preparatele pe bază de creveți. De la vinuri seci la vinuri dulci, chiar și la unele cu puține bule, aceste vinuri se pot asocia cu orice fel de mâncare ce conține creveți.Scoici și Sancerre
scallops-alamy-min.jpg
Scoicile sunt ușor dulci, extrem de untoase și pot fi incluse în diverse rețete culinare, de la mâncăruri ușoare la mâncăruri copioase. Experții în vinuri spun că merg mâncate cu un vin care să facă față gustului special de scoici.
  • Un vin Sancerre, vin cu origini franțuzești, este cel mai potrivit pentru un meniu pe bază de scoici. Dacă sunteți în căutarea unui vin alb crocant cu care să combini o delicioasă porție de scoici, un vin Sancerre este o alegere grozavă!
Stridii și șampanie
Champ-2.jpg
Acum vorbim deja despre preparate aventuroase realizate din fructe de mare. Cei care cunosc stridiile înțeleg că sunt multe motive pentru a degusta. Acea salinitate a păstrăvului nu se poate compara cu extraordinara suculență a stridiilor. Totuși, la fel ca majoritatea mâncărurilor pe bază de fructe de mare, există câteva moduri diferite de a pregăti stridiile: cu usturoi, la grătar cu condimente, cu citrice —  și lista poate continua.
  • Din această cauză, îți dorești un vin care poate face față versatilității. Nimic nu se poate compara la acest capitol cu șampania. Bulele pot face față unei varietăți de arome fără a le copleși sau a le anula.
Caracatiță la grătar
grilled-octopus-59-1-scaled.jpg
Pe grătar este unul dintre cele mai simple, dar și mai gustoase moduri de a pregăti acest fel de mâncare. Servit cu un strop de ulei de măsline bun, un strop de sare de mare fină și un strop de lămâie, caracatița la grătar este o delicatesă.Cu ce vin să combini gustul delicat al caracatiței? Un vin cu profunzime, aromă puternică și multă aciditate pentru a tăia pulpa caracatiței este cea mai bună opțiune.
  • Dacă preferi vinul alb, atunci un Sauvignon Blanc este o alegere excelentă, pentru că are o aromă puternică. Totodată, poți merge pe un Chardonnay sec, cu arome de pară și coajă de portocală sau pe un vin roze fructat.
Somon și Pinot Noir
253601-3683x2592-salmon-and-wine.jpg
Cei care sunt iubitori de somon, probabil știu deja ce se potrivește și ce nu cu această mâncare. Găsirea unui vin care să se potrivească perfect cu somonul nu este atât de simplă.
  • Depinde de cum se prepară și de ce condimente sunt folosite. Cu toate acestea, în general, Pinot Noir este un vin care merge foarte bine cu somonul, fiind un vin cu corp puternic.
  • De altfel, somonul este unul dintre principalele feluri de mâncare cu fructe de mare care merge cu un vin roșu. Totuși, pentru că trebuie să eviți vinurile roșii cu un nivel mare de tanini, Pinot Noir este o alegere perfectă.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Elegantes

Elegantes

Articole: 894