Avantajele unei pompe submersibile

O pompa submersibila este o pompa care poate fi scufundata complet in apa, motorul ei fiind inchis ermetic. Daca ar fi sa descriem pe scurt principiul de functionare a unei pompe submersibile, am spune ca ea impinge apa la suprafata, trasformand energia rotativa in energie cinetica de presiune. Acest lucru se realizeaza prin intrarea apei in pompa, intai in zona de admisie unde miscarea de rotire impinge apa care va iesi la suprafata.

Avantajele unei pompe submersibile

  • Cel mai mare avantaj al unei pompe submersibile este faptul ca ea nu trebuie amorsata niciodata, deoarece este deja scufundata in lichid. Acest lucru se numeste auto-amorsare si nu se regaseste la alte tipuri de pompe care necesita amorsare inainte de a porni.
  • De asemenea, pompele submersibile sunt foarte eficiente pentru ca nu consuma multa energie pentru a misca apa in pompa. Presiunea apei impinge apa intr-o pompa submersibila, ceea ce duce la economisirea unei mari cantitati de energie.
  • Pompele submersibile, daca sunt alese corect in functie de apa pe care trebuie sa o pompeze (apa curata, cu impuritati sau murdara), sunt foarte versatile, putand fi utilizate in nenumarate scopuri.
  • Faptul ca sunt sub apa vine cu cel putin doua mari avantaje pentru pompele submersibile – ele sunt silentioase si nu apare riscul unui varf de presiune in timp ce apa circula prin pompa.
  • Modul in care sunt proiectate garanteaza etanseitatea si protejarea motorului de apa. Astfel se evita scurtcircuitele cand ea este scufundata in apa.
  • Un alt avantaj al pompelor submersibile este modul in care pompeaza apa. Ea utilizeaza presiunea directa prin furtun pentru a elimina fluidul. Aceasta metoda este mai eficienta decat metoda aspiratiei, permitand pomparea apei la inaltimi si distante mult mai mari.

La ce ar trebui sa fim atenti cand alegem o pompa submersibila

Pentru a beneficia de toate avantajele unei pompe submersibile, este important sa tii cont de cateva aspecte:

  • Carcasa pompei trebuie sa fie realizata dintr-un material inoxidabil si sa fie cat mai ermetica;
  • Pompa sa fie aleasa in concordanta cu apa in care va fi folosita (apa curata, apa cu reziduuri si nisip sau apa murdara);
  • Pompa trebuie sa fie complet scufundata in lichid – apa din jurul ei ajuta la racirea motorului. Daca este utilizata in afara apei, ea se poate supraincalzi.
  • Alege o pompa submersibila cu un cablu de alimentare suficient de lung, astfel incat sa nu fie nevoie sa folosesti un prelungitor. Este o buna masura pentru a evita scurtcircuitele si incendiile.

Pompa submersibila este un dispozitiv comod si versatil, util in nenumarate situatii – pompare apa din puturi si fantani, asanare terenuri, irigare, uz casic sau industrial, etc. Indiferent de modelul ales, o pompa submersibila te poate ajuta sa economisesti timp si bani.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Elegantes

Elegantes

Articole: 894