Ai nevoie de lăzi congelatoare pentru afacerea ta?

Alimentele congelate au devenit tot mai populare astăzi, în ritmul alert al secolului 21.

Comoditatea de a cumpăra un produs care merge direct de la congelator la cuptorul cu microunde este principalul argument care este invocat de persoanele ce nu au timp să gătească sau pur și simplu consideră că este mai confortabil să procedeze astfel, decât să își piardă ore întregi în bucătărie pentru a pregăti  mâncare.

Alimentele congelate, un trend care se păstrează și în 2020

A trecut vremea când mâncarea congelată era sinonimă cu o calitate precară din punct de vedere al gustului, cât și al calităților nutritive, iar unul dintre principalii responsabili care au generat această modificare în modul de producere a alimentelor congelate este indiscutabil tehnologia utilajelor folosite în prezent.

La distribuitorii de echipamente horeca, ca de exemplu la TC Romania Crown Cool, găsim lăzi congelatoare performante, care permit înghețarea alimentelor extrem de rapid și eficient.

În funcție și de volumul alimentelor, un astfel de dispozitiv poate permite unui aliment care este încă fierbinte să se răcească până la o temperatura până la minus 18 grade Celsius în maxim o oră, lucru de neimaginat în trecut.

Spre deosebire de un congelator clasic, în care temperatura alimentelor este redusă treptat, în cazul lăzilor frigorifice profesionale acest timp se reduce foarte mult, lucru extrem de important deoarece în primul caz lichidele și vaporii de apă prezenți în structura alimentelor ajung să fie transformate în cristale de gheață care automat modifică și structura moleculară a alimentului respectiv, cu un impact negativ asupra texturii, aromei și în final a calității produsului congelat.

Mai mult decât atât, la decongelarea unui aliment care a trecut prin acest proces de durată, excesul de lichid care rezultă în urma dezghețului ia și o parte din aromă, culoare și nutrienți, iar un alt dezavantaj este și faptul că atunci când vorbim de o înghețare lentă, creșterea bacteriilor și reacțiile chimice și enzimatice pot continua o anumită perioadă, fapt care în final va pune în pericol sănătatea consumatorului.

În schimb, dacă vorbim de lăzi congelatoare profesionale, apa conținută în aliment se transformă rapid în microcristale, adică în particule mult mai mici în comparație cu acelea rezultate în urma înghețării clasice. Această trecere garantează un standard de calitate al alimentelor tradus în păstrarea texturii, nutrienților și aromei preparatului respectiv.

Asta ca să nu mai vorbim și de proliferarea bacteriilor și reacțiile chimice rezultate în urma activității acestora care scad spre zero, ceea ce conduce inclusiv la păstrarea caracteristicilor specifice ale alimentului în cauză, fără a mai fi nevoie să se folosească conservanți sau aditivi periculoși pentru sănătatea umană.

Mai mult de o treime dintre consumatori optează în prezent pentru consumul de produse congelate, iar pandemia de coronavirus din acest provocator an 2020, a făcut să crească și mai mult acest procentaj înregistrat până de curând, la peste 60% dintre cumpărători.

Având drept caracteristici principale comoditatea și valoarea nutrițională ridicată, nu e de mirare că alimentele congelate sunt foarte căutate de către consumatorii actuali.

Iată de ce piața alimentelor congelate este pe val și tinde să crească și mai mult.

Dar pentru a ieși în evidență, antreprenorii trebuie să investească în dotări de ultimă generație pentru a oferi produse congelate păstrate și afișate corespunzător. TC Romania Crown Cool îi poate ajuta în acest sens.

Argumente pentru a-ți dota unitatea din domeniul alimentației publice cu lăzi congelatoare:

  1. Este un bun mijloc de a-ți depăși competitorii direcți

Indiferent că vorbim de o bucătărie profesională sau de un magazin cu profil alimentar care oferă produse congelate, o ladă frigorifică reprezintă o dotare indispensabilă care va face ca afacerea pe care o ai să rămână competitivă, profitabilă.

  1. Permite respectarea standardelor de siguranță

Deoarece o ladă frigorifică congelatoare permite înghețarea foarte rapidă și eficientă a alimentelor, se asigură economii mari de energie electrică, spațiu, forță de muncă, atât în bucătărie, cât și în sectorul de distribuție și comercializare.

  1. Permite o mai bună activitate în cadrul unității HoReCa

Prin congelarea rapidă a alimentelor, angajații pot economisi timp prețios în timpul serviciului și servirea clienților se poate face mult mai eficient, la standarde calitative mai înalte. Concomitent se pot reduce și costurile de producție.

  1. Standardizarea procedurilor în bucătăria profesională

Prin folosirea unor utilaje de congelare de ultimă generație se asigură materii prime și produse finite de cea mai buna calitate, preparate mai rapid.

  1. Dezvoltarea unor produse diferențiate de ale concurenței

Datorită tehnologiilor înalte înglobate în lăzile congelatoare nu mai este necesară utilizarea conservanților sau a altor tipuri de aditivi chimici și acest lucru poate să reprezinte o șansă de a oferi alimente congelate organice bine apreciate de către cunoscători.

Intră pe site-ul de prezentare tcromania.com și alege de acolo lăzile congelatoare de care ai nevoie!

Elegantes

Elegantes

Articole: 925