5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a cumpara o haina de blana

Daca nu ai inca una, atunci este momentul sa iei in calcul cautarile pentru a-ti cumpara prima haina de blana reala, caci aceasta iti va oferi cu adevarat un aer elegant si te va separa de multime. In plus, aceasta va fi clar o investitie pe viata. Insa, exista o intrebare, si anume, cum poti avea garantia ca haina pe care ai ales-o este facuta din blana reala, de cea mai buna calitate?

Iata cateva lucruri importante care trebuie luate in considerare inainte de a face achizitia:

1.    Reala sau fake?

Iata care sunt diferentele dintre o blana reala si una fake:

  • Blana reala are etichete care indica de unde provine
  • Blana reala este foarte moale in comparative cu un fake
  • Verifica interiorul captuselii pentru a simti spatele blanii
  • Parul real de animale este mult mai fin
  • Fa testul de ardere. Indeparteaza cateva fire de par, apoi da-le foc cu o bricheta. Mirosul parului ars de animale este asemanator cu cel al parului uman ars. Blana falsa, care este de obicei din acril, miroase a plastic topit atunci cand este arsa.

2.    Haina din bucati sau intreaga?

In cele mai multe cazuri, atunci cand un croitor confectioneaza o haina de blana, va folosi doar cele mai bune parti ale pielii, cele cu densitate mai mare si cele care ofera o senzatie mai moale la atingere. Aceste parti sunt spatele si burta animalului, iar picioarele, coada si capul sunt indepartate sau folosite pentru a fi confectionate veste sau jachete. Asadar, o haina de blana din piele intreaga este mult mai scumpa si are un material de calitate superioara. Modelele de blana decupata sunt realizate din piese care nu sunt simetrice sau identice intre ele.

3.    Calitatea si originea blanurilor

Cele mai citite articole

Exista mai multe tipuri de blana, insa cele mai frecvente sunt nurca, vulpea, chinchilla, linxul si zibelina. Blanurile de cea mai buna calitate sunt vandute in licitatii de blana certificate, asadar este recomandat sa urmaresti intotdeauna eticheta cu locul de provenienta.

4.    Verifica in interiorul captuselii

Cea mai buna metoda de a determina calitatea unei haine de blana si daca este reala sau necorespunzatoare este examinarea sub captuseala, pentru a verifica partea din spate a blanii in sine. Uneori va exista o deschidere in captuseala de la capatul hainei. Alte haine au fermoar pe captuseala, astfel incat sa poti vedea usor in interior. Astfel, vei stii ca o blana autentica se aseamana pe interior cu pielea de caprioara si este cusuta adesea impreuna in benzi, sectiuni sau bucati.

5.    Eticheta

Trebuie clarificat faptul ca, absenta unei etichete nu inseamna ca blana este de proasta calitate sau falsa. Caci, pur si simplu, nu poti sa te increzi prea mult intr-o eticheta. Totusi,  este recomandat sa verifici eticheta de brand, cea care indica originea blanii.

 

Cele mai citite articole

Elegantes

Elegantes

Articole: 894