Parintii care fac lapte praf aleg de obicei cele mai bune produse pentru copiii lor, insa uita normele de preparare a laptelui praf, astfel incat se strecoara unele greseli majore si laptele ajunge sa nu mai fie steril. In plus, au aparut foarte multe intrebari care se tot repeta pe mai multe forumuri.
Toate marcile de lapte praf sunt bune? Trebuie sa folosesc apa de la chiuveta sau trebuie sa sterilizez apa? Trebuie sa sterilizez biberonul ori de cate ori fac lapte? Acestea sunt mai multe intrebari pe care le vom gasi pe toate forumurile. Iata si cele mai comune greseli pe care le fac parintii. Nu uita ca, desi cumperi cel mai bun lapte praf de la Humana, este posibil sa nu il faci bine.
Nu se foloseste apa calda de la robinet
Chiar daca bebelusul tau prefera laptele praf cald si nu rece, nu trebuie sa folosesti apa de la chiuveta in momentul in care il prepari. Pentru gatit, pentru baut si in mod special pentru prepararea laptelui praf se va folosi exclusiv apa rece de la robinet pentru ca apa calda poate sa contina un nivel mare de plumb.
Cele mai citite articole
Apa rece de la robinet ar trebui sa fie lasata sa curga pentru 30 de secunde inainte de a o utiliza, pentru a se reduce expunerea la plumb. De asemenea, se recomanda utilizarea apei fierte anterior prepararii laptelui, in special in primele luni de viata. Este recomandat sa fie consultat un medic inainte de a produce laptele pentru ca el iti va explica ce trebuie sa faci.
Biberonul nu este sterilizat
Inainte de a utiliza sticluta pentru prima data este foarte important ca aceasta sa fie sterilizata pentru a se inlatura eventualele bacterii. In acest sens, apa poate fi fiarta pentru 5 minute astfel incat biberonul sa fie sterilizat. Dupa prima utilizare este suficient doar sa fie spalat biberonul cu sapun si apa fierbinte si ulterior, biberonul trebuie sa fie foarte bine curatat.
Laptele praf este pastrat prea mult
Laptele praf care sta mult la temperatura camerei nu mai este bun. Laptele praf trebuie sa fie aruncat dupa o ora. In cazul in care este pusa in frigider, cutia de lapte praf preamestecat deschisa va trebui aruncata in maxim 48 de ore. Laptele praf pe care il amesteci tu, trebuie sa fie aruncat dupa 24 de ore.
Dupa aceste perioade de timp, laptele nu mai este steril si nu mai este bun pentru bebelus. In acest sens, se recomanda utilizarea laptelui praf astfel incat sa ii aduca beneficii copilului si sa nu ii creeze probleme. Cu ajutorul laptelui praf, bebelusul trebuie sa se dezvolte cat mai bine.