4 idei de decorare a băii

Nu se poate nega faptul că renovarea unei băi poate fi costisitoare. Este, însă, la fel de adevărat că bunul gust nu trebuie neapărat să coste mult. Doar pentru că nu te poți relaxa într-o cadă vintage, nu înseamnă că nu ai la îndemână soluții simple care pot face ca baia ta să arate mai bine și să devină locul de relaxare pe care ți l-ai dorit întotdeauna. 

Ca să te ajutăm, îți propunem câteva soluții prin care poți îmbunătăți aspectul băii, fără să cheltuiești prea mult.

Folosește corpuri de depozitare funcționale și elegante 

Mobila din lemn, bambus sau ratan este întotdeauna o alegere bună pentru băile cu design natural, rustic. Corpurile suspendate sau cele înalte din lemn furniruit se potrivesc unei băi clasice, iar cele din metal pentru un interior modern. În funcție de lărgimea și înălțimea camerei, poți folosi o varietate de etajere, așezate la înălțimi diferite. 

Sunt, însă, unele aspecte care trebuie luate în considerare la alegerea unui corp de mobilier care să fie, deopotrivă, util și estetic. Când în casă există, de pildă, unul sau mai mulți copii, ideea unor etajere joase pe care să așezi lumânările aprinse pentru o baie de relaxare nu este, probabil, cea mai fericită. Iar dacă ai un animal de companie, te vei gândi de două ori înainte de a cumpăra un corp de mobilier care poate fi zgâriat cu ușurință. Funcționalitatea primează în aceste cazuri. 

Alege oglinda potrivită 

Oglinzile de baie nu au doar rolul de a ne ajuta să arătăm bine. Ele pot spori spațiul unei încăperi, făcând-o să arate mai deschisă și mai luminoasă. Alege o oglindă generoasă care să-ți facă baia să arate mai mare. Dacă designul permite, o poți așeza lângă fereastră, pentru a reflecta lumina de afară.

Oglinzile și-au depășit de mult funcția originară și au devenit piese complexe de mobilier, cu utilități multiple. Multe dintre ele au locuri special amenajate pentru depozitarea diferitelor accesorii de baie, au în componența lor lumini LED, utile și decorative sau dispun de un sistem integrat de încălzire a suprafeței pentru funcția de dezaburire. 

Schimbă chiuveta și robinetele 

Chiar dacă nu îți cumperi altă mobilă sau nu înlocuiești oglinda din baie, poți oricând să reîmprospătezi designul băii înlocuind chiuveta veche cu un alt model. Oferta magazinelor de specialitate este diversă.

Cele mai citite articole

În funcție de spațiu și forma blatului, poți opta pentru o chiuvetă de dimensiuni mai mari, adâncă și rectangulară, cu robinete cromate, care dau spațiului o notă rustică și minimalistă. Sau, dimpotrivă, poți alege una rotundă, cu robinete vintage, pentru un design clasic. 

Și aici, ca și în cazul mobilei, va trebui să iei în considerare faptul că o chiuvetă de culoare închisă se va curăța mai greu, iar copiii nu vor putea folosi ușor una prea adâncă. 

Înfrumusețează-ți baia cu accesorii atent alese

Este, poate, modul cel mai ușor prin care poți da o notă personală spațiului băii. Obiectele pe care le vei folosi spun multe despre tine ca persoană. Alege-le, deci, pe acelea care te reprezintă cel mai bine.

Poți decora cu plante care nu au nevoie de multă lumină și cărora le place umezeala: tulpini de bambus așezate într-un bol, ferigi, bromelia sau philodendron. Folosește un covoraș de baie cu un slogan amuzant, o perdea de duș colorată sau atârnă pe perete diverse imagini care te destind.

Nu uita, totuși, regula de bază: mai puțin înseamnă mai mult. Aglomerarea de obiecte, mai ales într-o baie de dimensiuni, mici nu are efectul decorativ pe care îl aștepți. 

Dacă ți-a plăcut vreuna din ideile noastre, o poți pune în aplicare chiar astăzi. Rezultatul s-ar putea să te uimească. 

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Elegantes

Elegantes

Articole: 894