3 sfaturi utile pentru stilizarea părului gras

Caracterizat prin lipsa de volum și aspectul tern, părul gras are nevoie, în primul rând, de o rutină de îngrijire construită în jurul nevoilor sale. În momentul în care atât scalpul, cât și firele de păr au parte de o curățare adecvată și o hidratare eficientă, stilizarea podoabei capilare devine o sarcină ușor de realizat. Cu produsele potrivite, aplicate într-o cantitate redusă, chiar și buclele lejere vor rezista de-a lungul zilei. 

În general, sebumul produs în exces reprezintă principalul factor ce contribuie, în mod direct, la îngrășarea timpurie a părului. Pe de o parte, cauzele pot fi de ordin genetic. Din pricina producției mărite de uleiuri naturale ale glandelor sebacee se ajunge la eliberarea unei cantități mai mari de sebum. De cealaltă parte, un cocktail necorespunzător, compus dintr-un dezechilibru de vitamine, minerale și proteine esențiale, alături de stresul cotidian, influențează în mare măsură activitatea glandelor protectoare. 

Chiar dacă excesul de sebum este privit, în mare parte, asemenea unui infractor al frumuseții ce determină aspectul neîngrijit al părului după aproximativ două zile de la ultima spălare, lucrurile tind să ia o întorsătură interesantă. În loc să îl tratezi ca pe o problemă, ține cont de faptul că sebumul protejează părul, menținându-l sănătos pentru mai mult timp. 

Cu toate acestea, dacă gestionarea excesului de uleiuri naturale devine o corvoadă, prin cauza lipsei de volum, am pregătit câteva sfaturi care te pot ajuta. 

Totul pornește de la curățare

Asemenea tenului, scalpul cu tendință de îngrășare are nevoie periodic de exfoliere, cu scopul de a elimina sebumul, murdăria și reziduurile lăsate în urmă de anumite produse de stilizare. Mai mult, acest masaj relaxant al pielii scalpului stimulează circulația sângelui, proces care influențează pozitiv creșterea părului. 

După șampoane, împarte părul în câteva secțiuni egale și aplică o cantitate redusă de scrub pe scalp, masând produsul prin mișcări circulare. Timpul de acționare depinde în funcție de exfoliantul ales, prin urmare, citește cu mare atenție instrucțiunile înscrise pe ambalaj. La final, clătește părul cu apă călduță. Pentru a obține rezultatele dorite, poți folosi un scrub de aproximativ două ori pe săptămână. 

Usucă părul în mod corect 

Înainte de utilizarea uscătorului de păr, trebuie să ai în vedere câteva aspecte importante pentru sănătatea fibrei capilare. În primul rând, elimină excesul de apă prin intermediul unui prosop din bumbac, tapotând părul cu delicatețe. Aplică pe toată lungimea firelor un spray de protecție termică ce formează un strat de apărare împotriva efectelor nefavorabile ale căldurii. 

Împarte părul în câteva secțiuni egale, setează aparatul la o treaptă de temperatură cât mai mică, atașează difuzorul aparatului și începe procesul de uscare pornind de la rădăcină spre vârfuri, păstrând poziția capului în jos. 

Alege produsele adecvate părului 

Volumul obținut în urma uscării se menține prin aplicarea unui spray fixativ, care menține forma părului, în timp ce adaugă flexibilitate și textură firelor. În cazul în care ai scalpul sensibil, un fixativ cu o formulă vegană, fără parabeni, uleiuri minerale și coloranți oferă îngrijirea optimă pielii. 

Tentația pentru a spăla părul mai des apare în momentul în care aspectul neîngrijit al podoabei capilare se distinge după câteva zile. Prin urmare, un șampon uscat crește perioada dintre spălări, acționând asemănător unui șampon clasic. Trebuie să ai în vedere faptul că un astfel de produs nu înlocuiește curățarea părului cu apă. 

De asemenea, uleiurile hidratante aplicate pe lungimea firului de păr sau integrarea unui balsam leave-in în rutina de îngrijire sunt două elemente benefice podoabei capilare. Chiar dacă pielea scalpului produce sebum în exces, hidratarea trebuie menținută în permanență. 

Sursă foto: Shutterstock.

Elegantes

Elegantes

Articole: 907